Teme   >    U fokusu   >   
 •  
 • ''Žena ženi'' - uspješno okončana akcija!
 • Edukacijski centar ''Nahla'' Tuzla uspješno je okončao humanitarnu akciju '''Žena ženi'' namijenjenu olakšanju tranzita  kroz Srbiju izbjeglicama iz Sirije. Prikupljeno je 3.000 higijenskih paketa.

  Iako je primarna djelatnost Edukacijskog centra ''Nahla'' Tuzla edukacija žene, Centar rado organizuje i humanitarne aktivnosti  kada okolnosti u zemlji i regionu to zahtijevaju.  Humanitarna akcija ''Žena ženi'' u EC ''Nahla'' Tuzla trajala je od 2. do 9. septembra 2015. godine. Fokus aktivnosti je bio na prikupljanju skromnih higijenskih paketa za ženu. 

  S obzirom na to da će paketi biti carinjeni građanima je preporučeno da artikle pakuju u prozirne kese kako bi sadržaj bio vidljiv, te da se u pakovanju pojedinačnih paketa ograniče na osnovne higijenske potrepštine jer su izbjeglice u prolazu i neke stvari im ne možemo donirati.  Pozivu na ovu humanitarnu akciju se odazvao neočekivano veliki broj građana Tuzle, znatan broj odgojno-obrazovnih ustanova, firmi, političkih stranaka, nevladinih organizacija i drugih formalnih i neformalnih grupa Tuzlanskog kantona (Kalesija, Živinice, Lukavac, Srebrenik).

  Zapaženu humanost na djelu pokazali su i mladi: Vijeće učenika Medicinske škole Tuzla, te neformalne grupe mladih iz Srebrenika i Tešnja. Naime, oni su se u svojim sredinama sami organizovali i prikupili veliku količinu paketa, a potom ih dovezli do EC ''Nahla'' Tuzla. 

  U četvrtak, 10. septembra, počeo je odvoz paketa za Beograd u saradnji sa Udruženjem ''Pomozi'' iz Sarajeva, gdje će njihovi volonteri uručiti iste direktno u ruke izbjeglica.

  EC ''Nahla'' Tuzla se zahvaljuje svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju i izrazili osjećaje empatije i solidarnosti sa izbjeglicama iz Sirije.

 •  
 • 11.09.2015
 •  
EDUKACIJSKI CENTAR "NAHLA" TUZLA
Mitra Trifunovića Uče bb, 75000 Tuzla

Tel/Fax: +387 35 205 699
E-mail: info@tuzla.nahla.ba