O nama   >    Vrijednosti organizacije   >   
 •  
 • Vrijednosti organizacije
 • Edukacijski centar ''Nahla'' Tuzla u svom radu je posebno inspiriran principima islama i želimo ih promovirati na način koji će biti od dobrobiti za cijelo društvo, njegujući sljedeće temeljne vrijednosti:

  OTVORENOST

  Posebnu pažnju posvećujemo poštovanju i uvažavanju različitosti i slobode izbora svakog pojedinca/pojedinke. Naš zaštitni znak su ljubaznost, pristupačnost i stalna briga za potrebe drugih u svakom trenutku.

  SARADNJA

  Zalažemo se za saradnju i dijalog u svim aspektima svog djelovanja te potičemo na aktivnu razmjenu ideja i znanja kao garanciju za ravnomjeran i uravnotežen razvoj društva. Posvećeni smo izgradnji partnerskih odnosa s različitim akterima u društvu, a kroz saradnju u kolektivu inspiriramo i podržavamo jedni druge na njegovanje duha saradnje, nadopunjavanja i dobrih međuljudskih odnosa.

  PODRŠKA

  Pružamo aktivnu podršku ženi u ostvarivanju njenih ljudskih prava i dobijanju jednakih šansi u društvu. Podržavamo porodicu i njegujemo pozitivne porodične vrijednosti u duhu partnerskih odnosa i međusobnog uvažavanja svih njenih članova.

  EDUKACIJA

  Omogućavamo ženi da stekne kompetencije koje su u skladu sa zahtjevima vremena i koje pomažu njenom ličnom i profesionalnom usavršavanju.

  OSNAŽIVANJE

  Aktivno radimo na ekonomskom, mentalnom, duhovnom i fizičkom osnaživanju žene.

  IZVRSNOST

  Za nas je izvrsnost naše stalno nastojanje da budemo bolji u onom što radimo i zadovoljimo visoka očekivanja svojih korisnica, partnera i zajednice u cjelini kroz odgovornost, posvećenost, profesionalnost i uspostavljanje najboljih praksi u oblastima u kojima djelujemo.

  INSPIRACIJA

  U svojim edukacijskim centrima kreiramo poticajno okruženje koje inspirira ženu da razmjenjuje iskustva, sagledava nove perspektive, koristi vlastite potencijale i unosi radost življenja u svoju svakodnevnicu. Svojim aktivizmom inspiriramo druge organizacije i pojedince na učešće u društvenim promjenama.
 •  
 •  
EDUKACIJSKI CENTAR "NAHLA" TUZLA
Mitra Trifunovića Uče bb, 75000 Tuzla

Tel/Fax: +387 35 205 699
E-mail: info@tuzla.nahla.ba